Леопардов пай

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k8342
Леопардов пай
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 8
23/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16

Необходими Продукти

  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - около 1 ч.ч.
  • нишесте - около 1 ч.ч. царевично
  • захар - 1 в.ч. или на вкус
  • масло - 100 г или маргарин
  • ванилия - 2 прахчета
  • За блата
  • белтъци - 3 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щ.
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете да приготвите крема, като смесите всички съставки (без ванилийките и маслото), разбъркайте ги и ги сипете при млякото. Бъркайте, докато се разбърка добре (без топченца) и сложете на котлона на слаб огън, за да не прегори.

Бърка се, докато се сгъсти и се смъква от котлона.

Докато е горещ, се пуска маслото и се бърка, докато се разтопи.

Завива се със стреч фолио и се захлупва с капак, и се бърка от време на време, за да не хване коричка.

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Разбийте белтъците с щипка сол до гъст крем. На два пъти се добавя пудрата захар.

Жълтъците се разбиват със захарта, олиото и водата и белтъците се добавят на 3 пъти и се бърка с помощта на шпатула (само в една посока).

Разделете 2 с.л. от сместа и 1 с.л. смесете с 1 ч.л. какао, а другата - с 2 ч.л. или повече за по-интензивен цвят.

Шприцовайте от двата цвята леопардов дизайн (върху хартия за печене), изпечете за 2 минути, и сипете сместа.

Изпечете на 170 градуса до готовност, около 15-20 минути.

Готовият блат за пай разрежете на ленти (според височината на формата) и ги наредете по стените на формата.

Останалата част от блата наредете на дъното. Отгоре сипете крема, като отделите по 2 с.л. за декорацията. Едната от с.л. добавете 1 ч.л. какао, а към другата повече, за по-тъмен цвят. Декорирайте своя пай и оставете да стегне за минимум 2 часа.

Бележка: 1 ч.ч. = 100 мл, 1 в.ч. = 200 мл

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: