Начин на приготвяне
Започнете да приготвите крема, като смесите всички съставки (без ванилийките и маслото), разбъркайте ги и ги сипете при млякото. Бъркайте, докато се разбърка добре (без топченца) и сложете на котлона на слаб огън, за да не прегори.
Бърка се, докато се сгъсти и се смъква от котлона.
Докато е горещ, се пуска маслото и се бърка, докато се разтопи.
Завива се със стреч фолио и се захлупва с капак, и се бърка от време на време, за да не хване коричка.
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.
Разбийте белтъците с щипка сол до гъст крем. На два пъти се добавя пудрата захар.
Жълтъците се разбиват със захарта, олиото и водата и белтъците се добавят на 3 пъти и се бърка с помощта на шпатула (само в една посока).
Разделете 2 с.л. от сместа и 1 с.л. смесете с 1 ч.л. какао, а другата - с 2 ч.л. или повече за по-интензивен цвят.
Шприцовайте от двата цвята леопардов дизайн (върху хартия за печене), изпечете за 2 минути, и сипете сместа.
Изпечете на 170 градуса до готовност, около 15-20 минути.
Готовият блат за пай разрежете на ленти (според височината на формата) и ги наредете по стените на формата.
Останалата част от блата наредете на дъното. Отгоре сипете крема, като отделите по 2 с.л. за декорацията. Едната от с.л. добавете 1 ч.л. какао, а към другата повече, за по-тъмен цвят. Декорирайте своя пай и оставете да стегне за минимум 2 часа.
Бележка: 1 ч.ч. = 100 мл, 1 в.ч. = 200 мл