Пържен черноморски сафрид

22/01/2019
"Да видим кой знае как се приготвя хрупкав пържен черноморски сафрид "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 505
  • Преглеждания за месеца441
  • Преглеждания за седмицата99
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата от вътрешности и се измива добре на течаща вода. Оставя се в тава, леко наклонена да се отцеди и поръсваме със смляна морска сол.

В чиния сипваме брашното, в тиган се загрява олио. Рибата се овалва в брашно, изтупва се леко излишното да падне и пържим в загрято олио от двете страни до златисто.

Сервираме порция сафрид, поръсен с лимонов сок и магданоз, а гарнитура за риба може да се направи от варени картофи и пържени тиквички. Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар