Ezine.bg»Рецепти»Рецепти за здраве»Детокс»Домашен захаросан джинджифил

Домашен захаросан джинджифил

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Домашен захаросан джинджифил
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Без изкуствени оцветители, незнайни овкусители и твърде много захар - вижте как да приготвите перфектния домашен захаросан джинджифил"

Необходими продукти

  • джинджифил - 1 бр.
  • вода - 2 л
  • вода - 200 мл
  • захар - 300 г
  • захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме 2 литра вода, която оставяме да заври. Обелваме си и нарязваме на парчета джинджифила.

Поставяме го във врящата вода и оставяме така за около 15 минути. След изтичането на времето вадим, прецеждаме, прехвърляме в друг съд, като добавяме 200 мл вода и захарта.

Отново варим за 20 минути, докато станат прозрачни парчетата. Продължаваме да варим, докато сиропът се сгъсти, а парчетата станат прозрачни.

Приготвяме намазнена решетка и там нареждаме джинджифила и го оставяме да се охлади. Когато е готов, овалваме в захар.

Много полезен при болно гърло!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: