Начин на приготвяне
Сипва се в касерола 300 мл вода да заври на котлона. Добавят се две пликчета чай от лайка и обелен и нарязан пресен корен от джинджифил.
Когато заври се изключва и оставяме на котлона под капак да се запари 5 минути.
Прецежда се в чаша, по желание може добавите мед, аз го пия без него. Лимонът е кисела храна, но в стомаха става алкален , затова е добре да се приема от хора с заболяване на стомаха като ГЕРБ (гастроезофагеална рефлуксна болест).
Това е заболяване, при което киселината от стомаха се връща в хранопровода и започва пареща болка в гърлото. Тази напитка помага да се поддържа киселинния баланс в стомаха.
Изпробвано е лично от мен, затова твърдя че е чудесна и лечебна напитка. Най-добре да се пие сутрин преди храна.