ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Скумрия с доматен сос и маслини на фурна

Скумрия с доматен сос и маслини на фурна

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k6575
Скумрия с доматен сос и маслини на фурна
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
20/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Скумрия всякак хапваме, ама така е просто вълшебна и със сос, който с удоволствие да оберем с хлебче"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Скумрията се срязва през корема на две части, почиства се добре от главата и от вътрешностите. Измива се обилно с вода и оставяме в съд да се отцеди.

Приготвя се сос в тенджерка, като се загрява олио и запържваме нарязана глава лук с щипка сол.

Когато омекне, добавяме пасирани на сос буркан с домати, разбърква се и прибавяме голяма щипка захар и сол.

Оставя се да заври и прехвърляме в тавичка. Нареждаме отгоре парчета скумрия, а между тях сипваме маслинки и поръсваме с щипка-две чубрица.

Печем скумрията с доматен сос в загрята фурна 180°C около 30 минути до готовност на рибата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: