Пълнени гевречета със сирене

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
341
47
76
3
22/01/2019
"Насам, народе, пълнени гевречета със сирене раздаваме, топли, вкусни, ароматни "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо524
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се затопля и се взима 2 с.л. от нея, за да се активира маята с 1 ч.л. захар и солта.

По този начин, лично за мен съм забелязала, че суха мая се активира доста по-бързо.

Брашното се пресява, прави се кладенче и в нея се поставят яйцата и прясното мляко, активиралата се вече мая и олиото и се замесва тесто.

Тестото трябва да е меко, нелепнещо и еластично.

Оставете да удвои обема си.

Разделете тестото на равни части и ги оформете на топче.

Всяко топче разточете на дълга и тясна (около 5 см) лента, добавете предварително натрошеното сирене и увийте на руло.

Процедирайте така с всички останали топченца, след което вземете 2 от увитите рула и ги усучете и съединете краищата.

Процедирайте така с всички останали части тесто.

Намажете ги с маргарин или масло оформените гевречета и оставете за 20 минути да си отпочинат.

Намажете с разбито яйце, поръсете със сусам и изпечете на 180 градуса около 15 минути или до готовност.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар