Вита баница със сирене и кренвирш

20/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо241
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънка за баница, като в купа се разбива кисело мляко и сода, за хляб да шупне, олио, яйцата, щипка сол и царевично брашно на рядка каша.

Отделно се натрошава сирене и нарязан ситно кренвирш.

Вземат се две кори, първата се поръсва с олио, върху нея втора и разпределяме 4 с.л. плънка.

Поръсва се със суха смес от сирене и кренвирш, навива се на руло по тясната страна.

Така оформените рула се нареждат в тава, като се навиват на охлюв.

Отгоре се намазват с четка с останалата смес и печем в загрята фурна 180°C до готовност.

Баницата се сервира топла, много е вкусна!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар