ezine.bg»Рецепти»Паста»Запечена паста с кайма и кашкавал на фурна

Запечена паста с кайма и кашкавал на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9013k7k2k6
Запечена паста с кайма и кашкавал на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
20/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 ч.л.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • печен пипер - 2 бр червен
  • гъби - 100 г консервирани
  • кайма - 500 г
  • черен пипер - за каймата
  • чубрица - за каймата
  • кимион - за овкусяване на каймата
  • домати - 420 г консерва
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • макарони - 200 г по избор
  • кашкавал - 150 гр настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа си омесваме каймата с подправките.

Загряваме си олиото в голям тиган и добавяме нарязания на дребно лук, пресования чесън и консервираните гъби.

Към тях прибавяме и каймата, като готвим, докато каймата не промени цвета си при постоянно разбъркване.

Добавяме консервата домати, доматеното пюре и ригана.

Оставяме така да се готви, докато ястието се сгъсти.

Поставяме в съд макароните и варим според указанията на опаковката.

Когато са готови, в съд смесваме пастата с каймата и разбъркваме.

Поръсваме с настъргания кашкавал и поставяме във фурната за 10 минути или докато се разтопи кашкавалът.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: