Гювечета на фурна с кайма

19/01/2019
"Отсега предчувстваме какво хапване ще падне, а вие колко гювечета на фурна с кайма ще успеете да изядете "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 114
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във водата накисваме хляба.

Обелваме картофа, като го настъргваме на ситно ренде.

В купа си поставяме каймата и към нея добавяме накиснатия и изцеден хляб, 1 яйце, киселото мляко, настъргания картоф, солта, черния пипер, чубрицата, кимиона- всички са на вкус. Омесваме добре.

Овкусената кайма разделяме на три топки.

Поставяме всяка една в намаслени гювечета, така че каймата да допира плътно стените им.

Правим вдлъбнатина, в която поставяме по 2 с.л. от доматите консерва, гъбите и най-отгоре - нарязания на ивички кашкавал и по бучка масло.

Поставяме в печката и печем за около 25-30 минути.

Преди да извадим, чукваме по 1 яйце във всяко гювече с кайма и допичаме до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар