Гювечета на фурна с кайма

19/01/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваЕксперт419121656
"Отсега предчувстваме какво хапване ще падне, а вие колко гювечета на фурна с кайма ще успеете да изядете "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 048
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във водата накисваме хляба.

Обелваме картофа, като го настъргваме на ситно ренде.

В купа си поставяме каймата и към нея добавяме накиснатия и изцеден хляб, 1 яйце, киселото мляко, настъргания картоф, солта, черния пипер, чубрицата, кимиона- всички са на вкус. Омесваме добре.

Овкусената кайма разделяме на три топки.

Поставяме всяка една в намаслени гювечета, така че каймата да допира плътно стените им.

Правим вдлъбнатина, в която поставяме по 2 с.л. от доматите консерва, гъбите и най-отгоре - нарязания на ивички кашкавал и по бучка масло.

Поставяме в печката и печем за около 25-30 минути.

Преди да извадим, чукваме по 1 яйце във всяко гювече с кайма и допичаме до готовност.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар