Начин на приготвяне
Във водата накисваме хляба.
Обелваме картофа, като го настъргваме на ситно ренде.
В купа си поставяме каймата и към нея добавяме накиснатия и изцеден хляб, 1 яйце, киселото мляко, настъргания картоф, солта, черния пипер, чубрицата, кимиона- всички са на вкус. Омесваме добре.
Овкусената кайма разделяме на три топки.
Поставяме всяка една в намаслени гювечета, така че каймата да допира плътно стените им.
Правим вдлъбнатина, в която поставяме по 2 с.л. от доматите консерва, гъбите и най-отгоре - нарязания на ивички кашкавал и по бучка масло.
Поставяме в печката и печем за около 25-30 минути.
Преди да извадим, чукваме по 1 яйце във всяко гювече с кайма и допичаме до готовност.