Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гювечета»Гювечета на фурна с кайма

Гювечета на фурна с кайма

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Гювечета на фурна с кайма7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Отсега предчувстваме какво хапване ще падне, а вие колко гювечета на фурна с кайма ще успеете да изядете"

Необходими продукти

  • кайма - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • картофи - 1 бр. среден
  • хляб - 1 филийка сух
  • домати - 1 буркан 220 г консерва
  • краве масло - по малко от 1/2 пакетче
  • лук - 1 глава настъргана
  • гъби - 1/2 бурканче от 220 г
  • кашкавал - 150 г
  • черен пипер - на вкус -
  • чубрица - на вкус
  • кимион - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във водата накисваме хляба.

Обелваме картофа, като го настъргваме на ситно ренде.

В купа си поставяме каймата и към нея добавяме накиснатия и изцеден хляб, 1 яйце, киселото мляко, настъргания картоф, солта, черния пипер, чубрицата, кимиона- всички са на вкус. Омесваме добре.

Овкусената кайма разделяме на три топки.

Поставяме всяка една в намаслени гювечета, така че каймата да допира плътно стените им.

Правим вдлъбнатина, в която поставяме по 2 с.л. от доматите консерва, гъбите и най-отгоре - нарязания на ивички кашкавал и по бучка масло.

Поставяме в печката и печем за около 25-30 минути.

Преди да извадим, чукваме по 1 яйце във всяко гювече с кайма и допичаме до готовност.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: