Бахур с бял и черен дроб

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
638
2k
4k
339
3
17/01/2019
"Който обича мезето, трябва да знае и как да си го приготви - ето ви изпитана рецепта за бахур, захващайте се "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо812
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре свински черва и обръщаме. Накисваме ги за около 2 часа в оцет и сода. Отново ги измиваме и са готови за пълнене.

Измиваме месото и дробовете и пожелание или нарязваме на кубчета или минаваме през машинка. Овкусяваме с черен пипер, сол бахар и чубрица. Смесваме с ориза и разбъркваме.

С получената смес пълним червата, но не прекалено, за да не се спукат. Връзваме от двата края с конец. Надупчваме червата и поставяме в дълбока тенджера.

Варим бахура за около 3 часа на бавен огън.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар