Пълнен кромид лук на фурна

18/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо342
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените глави лук се варят в подсолена вода 10 мин. Изваждат се, внимателно се издълбава средата им, която се нарязва на ситно и се запържва в 4 супени лъжици от растителното масло.

Половината от доматите се нарязват на ситно и се задушават с лука, докато останат на мазнината. Добавя се оризът и след 5 мин. – грахът и ½ чаена чаша гореща вода. Сместа се посолява и се вари на тих огън, докато оризът понабъбне.

Оттегля се от огъня и се прибавят навлажнената среда от хляба, яйцето, сиренето, магданоз и черен пипер. Разбърква се добре и плънката се разпределя в издълбаните глави лук.

Те се нареждат в малък съд от огнеупорно стъкло и се поръсват с кашкавал. Около тях се слагат останалите домати, настъргани на ренде, посолени с щипка сол и залети с останалото растително масло.

Ястието с пълнен лук се пече в загрята фурна около 30 мин. Поднася се със салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар