Качамак по селски

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
16/01/2019
"Ето как го правят хората на село - качамакът, де "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 268
  • Преглеждания за месеца629
  • Преглеждания за седмицата322
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • вода - 2 ч.ч.
  • царевично брашно - 200 г
  • сирене - 100 г
  • масло - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 равна ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се вода с малко сол да кипне. Царевичното брашно се разбърква с малко вода на кашичка. Сипва се в горещата вода и бъркаме с телена бъркалка на умерен огън, докато сгъсти за 2-3 минути и се сваля.

Загрява се масло в малко тиганче, добавя се червен пипер и бързичко се разбърква. И сваляме от котлона, да не прегори и да горчи.

В чиния сипваме 4-5 с.л. качамак, отгоре поръсваме натрошено сирене, две чаени лъжички от запръжката. Покрива се с останалия качамак, сирене и запръжка. Сервираме веднага!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Нали
Нали
20.12.2019 15:46
Много обичам качамак, ще изпробвам тази рецепта.
0
0