Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта, добавя се кисело мляко, ванилия, брашно, смесено с бакпулвера.Разбърква се кексова смес и сипваме в правоъгълна малка тавичка върху хартия за печене.
Печем блат в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка. Изважда се и охлаждаме на решетка. С нож се реже през средата на две части.
Приготвя се кремът, като се загрява прясно мляко и захар. Нишестето се разбърква с малко вода на кашичка и сипваме в горещото мляко.
Бърка се с телена бъркалка докато сгъсти и сваляме от котлона. Добавя се маслото да се разтопи в крема и отново се разбърква. Отделя се половин чаша крем и се смесва с течен шоколад, да се получи хомогенна смес.
Намазва се долния блат с крем, захлупваме с втория и леко се притиска. Нарязва се на квадрати и всеки се измазва отстрани с крем, а отгоре с шоколад.
Украсява се с захарни перли и когато стегне кремът се сервират. Вкусни пастички, като на баба!