Начин на приготвяне
Разполовете патладжаните по дължина и нарежете внимателно с нож вътрешността на всяка половинка на квадратчета, като внимавате да не повредите кората, а квадратчетата да останат на място.
Посолете патладжаните и ги оставете да престоят, докато се отдели горчивия сок.
В горещо олио запържете едро нарязания лук, добавете нарязаните на парчета чушки, посолете, поръсете с червения и черния пипер, прибавете дафиновия лист, нарязания на дребно чесън, ситно нарязания магданоз, доматите и лимона, нарязани на резени.
Разбъркайте сместа, разстелете я в тавичка, отгоре сложете патладжаните, залейте вътрешността им с олио и запечете ястието във фурната. Поднесете патладжаните, като ги посипете с печените зеленчуци.