Начин на приготвяне
1. Сложете картофите да се сварят до готовност, а през това време настържете тиквичките, посолете леко и оставете да се отцедят от водата.
2. Намачкайте сварените картофи със сирената. Чукнете при тях яйцата, настърганата и отцедена тиквичка, счуканата скилидка чесън и накълцаните листа магданоз. Разбъркайте добре. Сипвайте галета, докато получите гъста, но не твърда смес.
Тъй като овчето сирене е солено, не добавяйте повече сол.
3. В тавичка върху хартия за печене слагайте по една голяма лъжица от сместа и с пръсти оформяйте на тумбесто кюфте. Ще ви излязат около 2 тави зеленчукови кюфтенца от стандартните във всяка фурна.
4. Поръсете тиквените кюфтета на фурна без брашно със зехтин и печете в загрята на 190 градуса до златист загар от двете страни.
Добър апетит!