Начин на приготвяне
Измитите тиквички се срязват на две през средата, после всяка половинка се срязва още на две и още веднъж на две, да се получат пръчици от тиквички.
Поръсват се с малко сол и се оставят, докато приготвите сухата панировка.
В дълбока чиния се смесват бяло брашно, галета, риган, черен и червен пипер. Може да добавите и подправки по ваш вкус или бялото брашно да замените с царевично.
Всяка пръчица се овалва в сухата смес и се нарежда върху хартия за печене. Поръсва се отгоре с малко олио.
Печем в загрята фурна 180 градуса с вентилатор до златисто - около 30 минути.
Смесваме кисело мляко, нарязан чесън, сол и копър и се разбърква вкусен чеснов сос.
Сервираме тиквените пръчици на фурна за обяд!
Вижте още от нашите предложения за неустоими предястия с тиквички.