Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гювеч»Телешки гювеч с тиква и ряпа

Телешки гювеч с тиква и ряпа

Телешки гювеч с тиква и ряпа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • телешко месо - 1. 2 кг бонфиле
  • тиква - 1 кг
  • ряпа - 300 г
  • магданоз - ½ връзка
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме тиквата и ряпата и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме месото на порции, посоляваме го и подправяме с черен пипер.

В огнеупорен съд /гювеч/ с капак слагаме зеленчуците, месото, накълцания чесън и магданоз и розмарин. Поливаме с олиото и захлупваме плътно.

Печем 30 минути на 250 градуса на фурната. След това я изключваме, но оставяме ястието от задушено телешко в нея да поври.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: