Пилешки рулца със спанак

АнабелАнабелКопирайтър338344
05/01/2019
"Лесни за приготвяне, много ефектни и супер вкусни пилешки рулца със спанак "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо897
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се начуква, за да се оформят като пържоли. Поръсва се от двете страни със сол и смлян черен пипер. Оставя се на страни и се приготвя плънката.

За целта пресният лук се нарязва на дребно и се задушава в малко мазнина. Към него се прибавя размразеният спанак. Сместа се разбърква, поръсва се със сол и се оставя да се задуши и спанакът.

Върху дървена дъска се разстилат един до друг два слайса от бекона. Отгоре се поставя пилешката пържола. Върху нея се разпределя от спаначената смес и се поставя по резенче сирене Горгонзола.

Пилешкото месо заедно с бекона се навива на стегнато руло. За да не се развие, може да се забоде с клечки за зъби.

Готовите пилешки рулца се запържват от всички страни за кратко в сгорещена мазнина.

Така запечатаните рулца се поставят в тавичка, а в нея се налива малко бяло вино.

Пилешките руладини се пекат във фурна на 200 градуса, като по средата на печенето се обръщат.

Пилешките рулца със спанак се сервират с гарнитура по желание.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар