Пилешки рулца със спанак

Пилешки рулца със спанак
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Лесни за приготвяне, много ефектни и супер вкусни пилешки рулца със спанак"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. без кожа, обезкостени
  • зелен лук - 1 връзка
  • спанак - 250 г замразен
  • горгонзола - 100 г синьо сирене
  • сол
  • слънчогледово олио - 2+3 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • бяло вино - 150 мл.
  • бекон - 8 бр. на слайсове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се начуква, за да се оформят като пържоли. Поръсва се от двете страни със сол и смлян черен пипер. Оставя се на страни и се приготвя плънката.

За целта пресният лук се нарязва на дребно и се задушава в малко мазнина. Към него се прибавя размразеният спанак. Сместа се разбърква, поръсва се със сол и се оставя да се задуши и спанакът.

Върху дървена дъска се разстилат един до друг два слайса от бекона. Отгоре се поставя пилешката пържола. Върху нея се разпределя от спаначената смес и се поставя по резенче сирене Горгонзола.

Пилешкото месо заедно с бекона се навива на стегнато руло. За да не се развие, може да се забоде с клечки за зъби.

Готовите пилешки рулца се запържват от всички страни за кратко в сгорещена мазнина.

Така запечатаните рулца се поставят в тавичка, а в нея се налива малко бяло вино.

Пилешките руладини се пекат във фурна на 200 градуса, като по средата на печенето се обръщат.

Пилешките рулца със спанак се сервират с гарнитура по желание.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: