Начин на приготвяне
Пилешкото месо се начуква, за да се оформят като пържоли. Поръсва се от двете страни със сол и смлян черен пипер. Оставя се на страни и се приготвя плънката.
За целта пресният лук се нарязва на дребно и се задушава в малко мазнина. Към него се прибавя размразеният спанак. Сместа се разбърква, поръсва се със сол и се оставя да се задуши и спанакът.
Върху дървена дъска се разстилат един до друг два слайса от бекона. Отгоре се поставя пилешката пържола. Върху нея се разпределя от спаначената смес и се поставя по резенче сирене Горгонзола.
Пилешкото месо заедно с бекона се навива на стегнато руло. За да не се развие, може да се забоде с клечки за зъби.
Готовите пилешки рулца се запържват от всички страни за кратко в сгорещена мазнина.
Така запечатаните рулца се поставят в тавичка, а в нея се налива малко бяло вино.
Пилешките руладини се пекат във фурна на 200 градуса, като по средата на печенето се обръщат.
Пилешките рулца със спанак се сервират с гарнитура по желание.