Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с риба тон и чесън

Омлет с риба тон и чесън

Омлет с риба тон и чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • яйца - 8 бр.
  • риба тон - 1 консерва
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - ½ глава
  • черен пипер
  • масло - 20 г
  • маслен сос
  • масло - 60 г
  • магданоз - ½ връзка
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме рибата тон да се отцеди от олиото, смиламе, разбъркваме със счукания чесън, ситно нарязания лук и черен пипер и изпържваме сместа в масло.

Прибавяме маслен сос: разбиваме маслото до побеляване, прибавяме ситно нарязания магданоз, сол и лимонов сок.

Стопяваме ¼ от масления сос в тиган, прибавяме 2 разбити яйца, ¼ от рибената смес и изпържваме омлета.

По същия начин приготвяме останалите три омлета. Поднасяме веднага.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: