Ezine.bg»Рецепти»Риба»Боб с риба тон

Боб с риба тон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Боб с риба тон1 / 2
20/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • боб - 800 г накиснат във вода
  • зехтин - 6 с.л.
  • риба тон - 400 г пържоли
  • чесън - 2 скилидки
  • салвия
  • вода - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете боба, покрийте го с вода и го сварете. Загрейте 1 с.л. от зехтина и запържете рибата тон за 3-4 минути от всяка страна.

Загрейте 3 с.л. от оставащия зехтин и запържете чесъна и салвия. Извадете чесъна.

Добавете боба, задушете за 1 минути, след което сипете двете с.л. вода. Овкусете със сол и черен пипер и гответе, докато водата се абсорбира. Извадете салвията.

Прехвърлете боба в купа и го охладете. Нарежете рибата тон и смесете с боба. Поръсете с оставащия зехтин, поръсете със салвия и сервирайте. По желание може да добавете резени червен лук.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: