Новогодишна пита Охлюв

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
195
2
01/01/2019
"Тя има всичко необходимо, за да бъде наречена перфектната питка за Нова година "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 500
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • суха мая - 1 пакетче
  • прясно мляко - 200 мл
  • кисело мляко - 150 мл
  • вода - 50 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 3 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите ви трябва да са на стайна температура, а прясното мляко затоплено.

Активирайте маята с 1 ч.л. захар, 3 ч.л. сол, 2 с.л. от топлата вода или от прясното мляко.

През това пресейте брашното и направете кладенче, и добавете необходимите продукти, като отделите 1 жълтък за намазване на питата.

Омесете меко тесто, което да не лепи по пръстите (на мен ми трябваха около 800-900 г брашно). Намажете с маргарин и оставете покрито на топло.

Оставете са удвои обема си.

След като тестото е удвоило обема си, разточете цялото тесто на дълга кора с дебелина около 0.5 см. (получава се правоъгълник). Намажете с маргарин.

С нож за тесто и пица направете разрези от горе до долу (като оставяте около 1 см. разстояние от краищата. Увийте на руло, след това на охлюв.

Оставете питката да втаса, намажете с жълтък и изпечете на 180 градуса фурна до готовност.

Перфектна питка за Нова Година!

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар