Новогодишна питка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
665
2k
5k
360
3
01/01/2019
"Ето я и нашата гордост - Новогодишна питка, приготвена с много желание и добри чувства "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 004
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В прясното мляко разтваряме маята заедно със захарта и 1 с.л. брашно.

Оставяме да втаса.

Пресяваме си брашното, където правим кладенче и там слагаме останалите продукти, както и втасалата смес.

Месим до получаването на меко тесто, което оставяме да втаса около 30 минути.

Разделяме на 2 равни части, и всяка половинка се дели на още 4. Всяко едно разделено парче, разточваме на правоъгълник и намазваме с маслото, което предварително сме разтопили.

Навиваме, както се навиват кифлички. В тавичка намазана с масло, започваме да подреждаме готовите топчета, направени като кифлички. Така приготвената питка оставяме да втаса отново.

Поставяме в загрята фурна на 180 градуса и печем до готовност.

Бамбукова дъска с борд 28 см
За хубаво тесто използвайте това:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар