Начин на приготвяне
В прясното мляко разтваряме маята заедно със захарта и 1 с.л. брашно.
Оставяме да втаса.
Пресяваме си брашното, където правим кладенче и там слагаме останалите продукти, както и втасалата смес.
Месим до получаването на меко тесто, което оставяме да втаса около 30 минути.
Разделяме на 2 равни части, и всяка половинка се дели на още 4. Всяко едно разделено парче, разточваме на правоъгълник и намазваме с маслото, което предварително сме разтопили.
Навиваме, както се навиват кифлички. В тавичка намазана с масло, започваме да подреждаме готовите топчета, направени като кифлички. Така приготвената питка оставяме да втаса отново.
Поставяме в загрята фурна на 180 градуса и печем до готовност.