Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата, прибавят се киселото мляко, сметаната, крема сиренето, натрошеното саламурено сирене и бакпулверът. Сместа се разбърква. След това кравето масло се разтопява, смесва се с олиото и също се слага в купата. Отново всичко се разбърква.
На дъното на тавата, в която ще се пече баницата, се слага на няколко места от плънката. След това се вземат листи от корите, насъбират се произволно всеки един от тях и се слагат в тавата.
Корите се поливат с малко мазнина и се слага от плънката. Следват пак няколко кори, мазнина, плънка и така до изчерпване на продуктите. Накрая се завършва с плънка. По време на реденето на корите тук там се слага късметче.
Готовата баница с късмети се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато се зачерви отгоре. След това се изважда от фурната и се обръща върху 2-3 чаши или купички.
Ръбът на тавата да легне върху купичките. Баницата няма да се изсипе, защото е залепнала за дъното. Това се прави за да остане баницата по-въздушна.