Зелеви сарми във фурна

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
488
548
45
28/12/2018
"Чудесни сармички на фурна спретнахме, сега остава само да забъркаме и млечния сос "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 721
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кайма - 250 г с подправки
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • джинжифил - смлян
  • кисело зеле - 1 зелка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме каймата (250 г) в тенджерка. Наливаме малко вода (1/2 к.ч.), ръсваме черен пипер, чубрица и джинжифил и разбъркваме. Наливаме олио (4-5 с.л.) и включваме котлона.

Разбъркваме каймата, да си промени цвета и когато изври течността и започне да се запържва, сипваме измит в няколко води ориз (1 ч.ч.). Разбъркваме да се смесят хубаво и дръпваме съда от котлона. Листата кисело зеле внимателно почистваме от твърдата среда. Ако са големи, правим листата на половини.

Във всяко листо сипваме супена лъжица от плънката. Навиваме стегнати малки сармички. Подреждаме в намазан с олио огнеупорен съд с капак. Подреждаме плътно една до друга сармичките. Ако остане плънка, разпределяме върху сармите.

Наливаме вода в тенджерката, където сме приготвили плънката, разбъркваме и изливаме при сармичките. Наливаме и още вода, хубаво да се покрият зелевите сармички. Слагаме съда във фурната и включваме на 200 градуса.

Печем до готовност, докато сармичките поемат течността и леко се запекат. Може да сервираме готовите сармички с млечен сос.

Овална керамична тава за ценители
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар