Пълнена кокошка с гъби и ориз

26/03/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак397
"Приготвената с много мерак пълнена кокошка, ще бъде изядена с много апетит от всички, които имат шанса да я опитат "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене75 мин.
  • Общо95 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кокошка - 1 бр./едра, тлъста/
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • домашна наденица - 300 г
  • гъби - 200 г
  • масло - 3 с.л.
  • заквасена сметана - ½ кофичка
  • яйца - 2 бр.
  • универсална подправка - 1 ч.л. вегета
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мазнината на кокошката нарязваме на ситно и запържваме на слаб огън в 2 с.л. масло заедно с нарязания лук. След като лукът се позапържи, добавяме ориза и нарязаните на ситно гъби с 2 ч.ч. вряла вода, вегетата и малко сол и варим сместа, докато оризът набъбне.

Към полученото прибавяме обелената и смляна наденица и разбитите заедно със сметаната яйца.

Почистената и измита кокошка напълваме с приготвената плънка, зашиваме, поставяме в тава с малко вода, намазваме я с малко от останалото масло и печем в предварително загрята фурна.

Поливаме често нашата пълнена кокошка и един път я обръщаме.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар