Начин на приготвяне
За пилето приготвяме плънка от 1 чаша задушен ориз, дреболиите на пилето, нарязани на ситно, чубрица, черен пипер. Готовото пълнено пиле зашиваме.
От зелката отделяме 10 листа, а останалото нарязваме на ситно. Омесваме каймата, 1 чаша ориз, ситно нарязан лук, червен пипер и свиваме зелеви сарми с листата от зелката.
В голяма тенджера нареждаме едно върху друго част от нарязаното зеле, пилето, начуканите пържоли, нарязано зеле, сармичките, пушените гърди, нарязани на парченца, наденицата.
Най-отгоре наливаме олиото и ½ ч.ч вода. Захлупваме тенджерата и я слагаме в умерена фурна, като печем нашата капама 3-4 часа.