Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Капама»Коледна капама със сарми

Коледна капама със сарми

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k637
02/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
220 мин.
Общо
270 мин.
Порции
10
"Обичаме Коледа, още повече, когато на празничната трапеза има и капама със сарми"

Необходими Продукти

  • пилешко - 1 бр. пиле
  • кайма - 250 г
  • пържоли - 6 бр
  • пушени гърди - 200 г
  • наденица - 1 парче, сурова
  • кисело зеле - 1 глава
  • ориз - 2 к.ч
  • олио - 150 мл
  • лук - 1 глава
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пилето приготвяме плънка от 1 чаша задушен ориз, дреболиите на пилето, нарязани на ситно, чубрица, черен пипер. Готовото пълнено пиле зашиваме.

От зелката отделяме 10 листа, а останалото нарязваме на ситно. Омесваме каймата, 1 чаша ориз, ситно нарязан лук, червен пипер и свиваме зелеви сарми с листата от зелката.

В голяма тенджера нареждаме едно върху друго част от нарязаното зеле, пилето, начуканите пържоли, нарязано зеле, сармичките, пушените гърди, нарязани на парченца, наденицата.

Най-отгоре наливаме олиото и ½ ч.ч вода. Захлупваме тенджерата и я слагаме в умерена фурна, като печем нашата капама 3-4 часа.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: