Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Капама»Коледна капама със сарми

Коледна капама със сарми

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
220 мин.
Общо
270 мин.
Порции
10
"Обичаме Коледа, още повече, когато на празничната трапеза има и капама със сарми"

Необходими продукти

  • пилешко - 1 бр. пиле
  • кайма - 250 г
  • пържоли - 6 бр
  • пушени гърди - 200 г
  • наденица - 1 парче, сурова
  • кисело зеле - 1 глава
  • ориз - 2 к.ч
  • олио - 150 мл
  • лук - 1 глава
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пилето приготвяме плънка от 1 чаша задушен ориз, дреболиите на пилето, нарязани на ситно, чубрица, черен пипер. Готовото пълнено пиле зашиваме.

От зелката отделяме 10 листа, а останалото нарязваме на ситно. Омесваме каймата, 1 чаша ориз, ситно нарязан лук, червен пипер и свиваме зелеви сарми с листата от зелката.

В голяма тенджера нареждаме едно върху друго част от нарязаното зеле, пилето, начуканите пържоли, нарязано зеле, сармичките, пушените гърди, нарязани на парченца, наденицата.

Най-отгоре наливаме олиото и ½ ч.ч вода. Захлупваме тенджерата и я слагаме в умерена фурна, като печем нашата капама 3-4 часа.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: