Печен агнешки бут

27/12/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене180 мин.
Общо205 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 000
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешки бут - 1 бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 с.л
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото разтапяме и в него поставяме всички подправки, като разбъркваме добре.

С тази смес намазваме обилно агнешкия бут.

Поставяме го в тава, завиваме с фолио и прибираме в хладилника за около час.

Вадим, премахваме фолиото, наливаме вода на дъното отново завиваме бута с фолиото, за да останат ароматите в месото.

Поставяме във фурната и печем на 180 градуса за около час.

След това намаляваме фурната, премахваме фолиото и продължаваме да го печем за още час и половина, докато хване коричка. Можем да сервираме с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар