Начин на приготвяне
Запържваме ориза с заедно с каймата, като добавяме черния пипер, червения пипер, солта, малко кимион и гъбите. Измиваме си добре заека и го подсушаваме.
Когато плънката стане готова оставяме малко да изстине и започваме да пълним изчистения вече заек.
Заека не го пълним много, а оставяме да има малко място, защото след като се надуе оризът, ще се запълне самото коремче.
Зашиваме корема или с помощта на клечки за зъби закрепваме двете страни, така че оризът да не излезе.
Намазваме го с разтопеното масло и червения пипер.
В гювеч, който предварително сме намазнили, поставяме заека. Изсипваме 1 ч.ч. вода и поставяме във фурната.
Ако ви остане от плънката можете да поставите в гювеча.
Оставяме да се пече на 160-180 градуса за около 4-5 часа. Поднасяме пълнения заек с гарнитура по избор.