Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Гъбена яхния с домати

Гъбена яхния с домати

Гъбена яхния с домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • керевиз - 2 глави
  • лук - 2 - 3 глави
  • гъби - 550 г
  • домати - 4 - 5 бр (или 1 супена лъжица доматено пюре)
  • масло - 4 с.л. растително
  • магданоз
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленият керевиз се нарязва на кубчета, а лукът, гъбите и доматите – на малки парченца.

Задушават се в растителното масло, като се прибавят последователно.

Посоляват се леко и се задушават с малко вода до омекване.

Брашното се размива в ½ чаена чаша студена вода и се добавя към ястието, което ври още 5 – 6 мин. на тих огън.

Наръсва се с нарязан магданоз и се поднася топло или студено със салата. Вкусна гъбена яхния!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: