ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Гъбена яхния с домати

Гъбена яхния с домати

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
809
126
16/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Обеленият керевиз се нарязва на кубчета, а лукът, гъбите и доматите – на малки парченца.

Задушават се в растителното масло, като се прибавят последователно.

Посоляват се леко и се задушават с малко вода до омекване.

Брашното се размива в ½ чаена чаша студена вода и се добавя към ястието, което ври още 5 – 6 мин. на тих огън.

Наръсва се с нарязан магданоз и се поднася топло или студено със салата. Вкусна гъбена яхния!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: