Суфле от картофи и кашкавал

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
773
93
02/01/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо449
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и се смачкват на картофено пюре, след което се смесват с кипящото мляко, половината от маслото, настъргания кашкавал, жълтъците от яйцата и сол на вкус.

Към сместа се прибавят белтъците, разбити на твърд сняг с щипка сол или капка оцет.

Корените за супа се нарязват на ситно и се задушават в растителното масло и виното, прибавя се доматеното пюре, посоляват се и се наръсват с черен пипер.

В тавичка, намазана с масло и наръсена с галета, се изсипва половината от пюрето.

Върху него се разстилат задушените корени за супа и се покриват с останалото пюре.

Нашето суфле се заглажда отгоре и се поръсва с парченца краве масло и (по желание) с червен пипер, след което се пече на умерена фурна 20–25 мин.

Поднася се топло със салата според сезона и айран, приготвен от смесени равни количества прясно и кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар