Начин на приготвяне
Картофите се сваряват и се смачкват на картофено пюре, след което се смесват с кипящото мляко, половината от маслото, настъргания кашкавал, жълтъците от яйцата и сол на вкус.
Към сместа се прибавят белтъците, разбити на твърд сняг с щипка сол или капка оцет.
Корените за супа се нарязват на ситно и се задушават в растителното масло и виното, прибавя се доматеното пюре, посоляват се и се наръсват с черен пипер.
В тавичка, намазана с масло и наръсена с галета, се изсипва половината от пюрето.
Върху него се разстилат задушените корени за супа и се покриват с останалото пюре.
Нашето суфле се заглажда отгоре и се поръсва с парченца краве масло и (по желание) с червен пипер, след което се пече на умерена фурна 20–25 мин.
Поднася се топло със салата според сезона и айран, приготвен от смесени равни количества прясно и кисело мляко.