Ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Суфле от картофи и кашкавал

Суфле от картофи и кашкавал

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893359
Суфле от картофи и кашкавал
Снимка: Анонимен
1 / 2
02/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 700 г
  • корени за супа - 2 връзки
  • краве масло - 60 г
  • масло - 2 връзки, растително
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • бяло вино - ½ ч.ч.
  • галета
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват и се смачкват на картофено пюре, след което се смесват с кипящото мляко, половината от маслото, настъргания кашкавал, жълтъците от яйцата и сол на вкус.

Към сместа се прибавят белтъците, разбити на твърд сняг с щипка сол или капка оцет.

Корените за супа се нарязват на ситно и се задушават в растителното масло и виното, прибавя се доматеното пюре, посоляват се и се наръсват с черен пипер.

В тавичка, намазана с масло и наръсена с галета, се изсипва половината от пюрето.

Върху него се разстилат задушените корени за супа и се покриват с останалото пюре.

Нашето суфле се заглажда отгоре и се поръсва с парченца краве масло и (по желание) с червен пипер, след което се пече на умерена фурна 20–25 мин.

Поднася се топло със салата според сезона и айран, приготвен от смесени равни количества прясно и кисело мляко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: