Плакия от домати

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
791
94
16/05/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Керевизът се обелва и се нарязва на филийки. Морковите и лукът се нарязват на дребно.

Половината домати се обелват и се нарязват на ситно. В половината растително масло се прибавят последователно и се задушават на тих огън до омекване лукът, морковите, керевизът и доматите, като от време на време се прибавя по малко гореща вода.

Изсипват се в тава и към тях се прибавят подправките (дафинов лист, черен пипер), скилидките чесън, оцет и сол на вкус. Заливат се с кашица от размитото в студена вода брашно и се покриват с филии от останалите домати и ситно нарязан магданоз.

Ястието плакия се поръсва с останалото растително масло, покрива се с резенчетата от лимона (без кората и семките) и се пече 30 мин. в умерена фурна.

Поднася се, след като се охлади.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар