Содена питка с розмарин

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
263
5
27/12/2018
"Коронясваме царицата на семплите ястия - содена питка с розмарин "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 960
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • вода - 1 ч. ч. хладка
  • олио - 2 с. л.
  • сол - 1 ч. л.
  • захар - 1 ч. л.
  • сода за хляб - 1 ч. л.
  • оцет - 1 с. л.
  • брашно - 500 г
  • сусам
  • розмарин - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в тава и в средата му се сипва хладка вода , сол , олио, захар и угасена сода в оцета да шупне.

Разбъркват се всички продукти добре, за да се получи гъста каша, сипват се нарязан на ситно розмарин и накрая се замесва тесто.

Покрива се с кърпа и оставяме да почива тестото за 15 минути. Поставя се в тава оформената содена питка, отгоре се намазва с олио и поръсваме сусам.

Фурната е загрята на 180 градуса. Печем содената питка за 30-40 минути до зачервяване. Сервира се топла.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар