Боб в тава запечен на фурна

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
158
02/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо502
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме фасула и на другия ден го сваряваме и отцеждаме. Обелваме 4 глави лук и ги нарязваме на филийки. Нареждаме от наситнения лук 1 пласт в тава, а отгоре слагаме боба и покриваме с лук.

В сгорещено олио изпържваме останалия лук, нарязан на ситно. Наръсваме със сол и червен пипер. Прибавяме разредената с малко вода доматена салца, магданоза и джоджена.

С получената запръжка заливаме фасула и поставяме сухите пиперки, закрити с фасула.

Слагаме боба да се пече във фурната.

Боб в тава - простичка, но много вкусна класическа рецепта!

Класически български гювеч с капак 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар