Боб в тава запечен на фурна

02/01/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене150 мин.
  • Общо170 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо292
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме фасула и на другия ден го сваряваме и отцеждаме. Обелваме 4 глави лук и ги нарязваме на филийки. Нареждаме от наситнения лук 1 пласт в тава, а отгоре слагаме боба и покриваме с лук.

В сгорещено олио изпържваме останалия лук, нарязан на ситно. Наръсваме със сол и червен пипер. Прибавяме разредената с малко вода доматена салца, магданоза и джоджена.

С получената запръжка заливаме фасула и поставяме сухите пиперки, закрити с фасула.

Слагаме боба да се пече във фурната.

Боб в тава - простичка, но много вкусна класическа рецепта! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар