Домашна торта с яйчен крем

22/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 885
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си крема, като в съд поставяме прясното мляко, захарта и оставяме да се вари.

Яйцата счукваме в купа и към тях добавят брашното.

Смесваме подсладеното мляко към яйчената смес при непрекъснато бъркане до гладък крем.

Накрая прибавяме кравето масло отново при непрекъснато бъркане, като варим, докато маслото се разтопи и кремът се сгъсти.

Прибавяме и ванилията.

Започваме да сглобяваме тортата, като поставяме единия блат най-отдолу.

Покриваме с крема, поставяме втори и отгоре отново крем и накрая третия.

Завършваме с яйчен крем.

За украса поръсваме със смлените орехи и поставяме резенчета от кивито.

Готовата торта с яйчен крем поставяме в хладилника за около час.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар