Наденица с праз и картофи

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
669
2k
5k
360
3
21/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо306
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и нарязваме на едри парчета, поставяме ги в тенджера с малко сол и варим.

След като са готов, и пасираме, като овкусяваме със чубрица, черен пипер и 2 с.л. олио.

Разбъркваме добре и оставяме на страна.

В тенджера сипваме останалото олио и след като се загрее, поставяме праза и лука, които сме нарязали на средни парчета.

Оставяме да се задушат, като след това прибавяме брашното, червения пипер и доматеното пюре. Разбъркваме добре и прибавяме водата около литър, литър и половина.

Когато е почти готово, прибавяме и нарязаната домашна наденица и оставяме за около 10-15 минути .

След това добавяме зеленчукова пикантина и чубрицата, както и малко черен пипер на вкус. Сервираме, като сипваме от праза с наденицата и прибавяме по лъжица от картофите.

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар