Наденица с праз и картофи

21/12/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815822096
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо142
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и нарязваме на едри парчета, поставяме ги в тенджера с малко сол и варим.

След като са готов, и пасираме, като овкусяваме със чубрица, черен пипер и 2 с.л. олио.

Разбъркваме добре и оставяме на страна.

В тенджера сипваме останалото олио и след като се загрее, поставяме праза и лука, които сме нарязали на средни парчета.

Оставяме да се задушат, като след това прибавяме брашното, червения пипер и доматеното пюре. Разбъркваме добре и прибавяме водата около литър, литър и половина.

Когато е почти готово, прибавяме и нарязаната домашна наденица и оставяме за около 10-15 минути .

След това добавяме зеленчукова пикантина и чубрицата, както и малко черен пипер на вкус. Сервираме, като сипваме от праза с наденицата и прибавяме по лъжица от картофите.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар