Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Наденица с праз и картофи

Наденица с праз и картофи

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Наденица с праз и картофи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • картофи - 400 г
  • универсална подправка - 1 с.л. пикантина
  • лук - 1 глава
  • праз - 2 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • наденица - 2 бр. домашна
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и нарязваме на едри парчета, поставяме ги в тенджера с малко сол и варим.

След като са готов, и пасираме, като овкусяваме със чубрица, черен пипер и 2 с.л. олио.

Разбъркваме добре и оставяме на страна.

В тенджера сипваме останалото олио и след като се загрее, поставяме праза и лука, които сме нарязали на средни парчета.

Оставяме да се задушат, като след това прибавяме брашното, червения пипер и доматеното пюре. Разбъркваме добре и прибавяме водата около литър, литър и половина.

Когато е почти готово, прибавяме и нарязаната домашна наденица и оставяме за около 10-15 минути .

След това добавяме зеленчукова пикантина и чубрицата, както и малко черен пипер на вкус. Сервираме, като сипваме от праза с наденицата и прибавяме по лъжица от картофите.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: