Начин на приготвяне
Премахнете дръжките на приготвените люти чушки с помощта на ножица.
Измийте ги и ги подсушете със суха домакинска кърпа или кухненска хартия.
Поставете ги в дълбок тиган или тенджера, залейте ги с малко олио и ги сложете на котлона.
Изчакайте ги да се опукат съвсем леко, като от време на време разбъркайте.
Нарежете чесъна и моркова на шайби и оберете листата на половин връзка магданоз. (Лично аз предпочитам да ги запържа за съвсем кратко време, около 2 минути, но може и без това)
Залейте малко бурканче с оцет, добавете чесъна и моркова, добавете магданоза (може да бъде заменен с копър), сложете чушките - така, че да не останат празни места между тях.
Долейте малко вода и затворете буркана. Стерилизирайте консервите за 10 минути във вряща вода. (Можете да пропуснете тази стъпка, ако добавите аспирин преди да затворите бурканите).
Дадените съставки са за 1 малко бурканче с вместимост 300 мл.