Ezine.bg»Рецепти»Паста»Юфка по баварски

Юфка по баварски

Юфка по баварски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Една по-различна юфка, която обаче ще допадне и на най-заклетите традиционалисти"

Необходими продукти

  • юфка - 400 гр на ленти
  • сол - 1 с.л.
  • За соса
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • орехи - 1 с.л. ядки, смлени
  • масло - 200 г краве
  • масло - 1 ч.л. растително
  • босилек - 1 връзка, голяма
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбъркайте на гладка смес маслото, олиото, нарязаните домати и босилек, черния пипер и солта.

Добавете счуканите скилидки чесън и нарязаните на ситно орехи и разбъркайте соса.

Сипете в широка чиния сварената в подсолена вода и отцедена юфка и я полейте със соса.

Поднесете юфката с чаша студено бяло вино.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: