Кюфтета на шишчета

Кюфтета на шишчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кайма - 300 г телешка
  • кайма - 300 г агнешка
  • хляб - 2 филии
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • червен лук - 4 бр. едър
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 12 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • индийско орехче - 2 щипки
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете на слаб огън за 5 – 6 мин. обелените и нарязани на ситно кромид лук и чесън, като бъркате с дървена лъжица.

Добавете двата вида кайма, пържете още 10 мин. и дръпнете от огъня.

Към охладената смес прибавете накиснатия и изцеден хляб и яйцето, посолете, поръсете с индийското орехче и черния и червен пипер и размесете хубаво.

От тази смес направете кюфтенца, колкото орех и ги сложете в хладилник за около час.

Нанижете кюфтенцата на шишчета, като между тях редувете обеления червен лук и дафиновите листа.

Печете кюфтенцата на грила за 7 – 8 мин., като ги обърнете по средата на печенето.

Сервирайте ги топли с гарнитура от пържен ориз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: