Начин на приготвяне
Лукът, чушката и морковът се измиват, почистват и натязват на дребно. Слагат се в тавата за печене заедно с малко олио и се задушават. Към тях се прибавят гъбите, нарязани на едро.
Щом зеленчуците омекнат, се прибавя измитият ориз. Налива се чаша топла вода и се прибавя сол на вкус. Щом оризът набъбне се добавят консервираните грах и царевица. Ястието се овкусява с черен пипер и готови подправки за ризото.
Чери доматчетата се измиват, нарязват н половинки и нареждат върху ориза. Наливат се още две чаени чаши вода и ястито е покрива с алуиниево фолио.
Пече се на фурна на 200 градуса. Към крят на печенето фолиото се маха. Готовият ориз на фурна се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.