Картофени топчета с кисело мляко

18/02/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо199
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете „кайма” от обелените, сварени и пасирани картофи, ситно нарязания лук, настъргания кашкавал, накълцания магданоз, черния пипер, солта и яйцата.

Оформете от получената „кайма” малки картофени топчета, оваляйте ги в брашното и ги изпържете до златисто във фритюрник или в тиган в обилно количество олио.

Разпределете топчетата в дълбоки чинии и залейте порциите със соса, който сте приготвили от млякото, настърганите краставички, нарязания на дребно копър, счукания чесън и солта.

Поднесете ястието след 1-2 часа, за да успеят топчетата поемат вкуса и аромата на млечния сос.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар