Задушена скумрия с ароматен сос

07/06/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак582
"Ще добавите ли и тази сполучлива рецепта към любимите си рецепти със скумрия "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо132
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загряват мазнината, в която се запържва до златисто лукът, нарязан на ситно.

В хаванче се счукват чесънът, магданозът и кубчето бульон. След това се добавя водата, пюрето и сместа се прибавя в тенджерата. Оставя се да поври няколко минути, след което се сипват и парчетата риба и морковите, нарязани на шайби.

Тенджерата се разтръсква, за да може рибата да се покрие със соса. Ако той не е достатъчен, се долива още малко вода.

Ястието се посолява умерено, защото кубчето бульон е солено. Рибата се оставя да се задушава още малко, и когато започне да кипи, се сваля от котлона.

Непосредствено преди сервирането скумрията се поръсва с нарязания на ситно магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар