Начин на приготвяне
Месото измиваме и нарязваме на хапки (като за шишчета). Лука почистваме, измиваме и настъргваме на ренде. В олио (1/2 к.ч.) слагаме хапките месо и запържваме хубаво. Към ароматното пържено месо прибавяме настъргания лук.
Разбъркваме няколко пъти и ръсваме черен пипер на вкус, червен пипер (1-2 ч.л.) и щипка сминдух.
Наливаме топла вода (приблизително 5-6 ч.ч.), слагаме дафинов лист и варим, докато месото се свари хубаво. Когато е увряло, прибавяме доматено пюре (1 с.л.) и сол на вкус.
В купичка разреждаме брашното (2-3 с.л.) с вода, трябва да получим кашичка с гъстота на боза и внимателно сипваме в ястието, като разбъркваме непрекъснато до предпочитаната гъстота. Наливаме и червено вино (1/2 к.ч.) и варим без капак, още няколко минути.
Сервираме кебапа с гарнитура от сварен ориз, който приготвяне, като в кипяща подсолена вода сипваме измит в няколко води ориз и когато се свари, отцеждаме от водата и смесваме с краве масло на вкус.
Коментари